Poznata prva kadrovska rješenja DF-a u Podgorici: Marina Medojević sekretar za socijalno, Radoš Zečević na čelu Puteva

Poznata su prva kadrovska rješenja Demokratskog fronta u organima uprave, preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Glavni grad. Kako saznaje Dan, sekretar za socijalno staranje biće Marina Medojević, direktorica Banke hrane, dok će Tatjana Perović, profesorica i predsjednica Mreže žena Pokreta za promjene, rukovoditi Dječjim savezom. Obje ove funkcije u raspodjeli resora unutar Demokratskog fronta pripala su Pokretu za promjene. Ovoj partiji raspodjelom su pripala i mjesta direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice i Sportskih objekata, a imenovanje čelnih ljudi ovih preduzeća očekuje se narednih dana.

Na čelu Puteva, kako saznaje „Dan”, biće Radoš Zečević, predsjednik podgoričkog odbora Nove srpske demokratije, dok će Narodnom bibliotekom „Radosav Ljumović” rukovoditi Slavica Ilinčić, nekadašnja šefica Direktorata za osnovno obrazovanje u Ministarstvu prosvjete. Novoj srpskoj demokratiji raspodjelom je pripalo i mjesto sekretara za komunalne poslove, a tu funkciju pokrivaće Andrija Babović. Babović je trenutno odbornik u Skupštini Glavnog grada.

U ukupnoj raspodjeli resora između konstituenata koji čine vlast u Podgorici DF-u je pripalo 17 funkcija. U raspodjeli unutar Demokratskog fronta najviše resora dobila je Nova srpska demokratija i to devet. Novoj je pripalo Služba za odnose sa javnošću, preduzeće Putevi, Sekretarijat za komunalne poslove, Sekretarijat za planiranje prostora, Direkcija za imovinu, Biblioteka „Radosav Ljumović“, Centar za rehabilitaciju i resocijalizaciju na Kakarickoj gori, Građanski biro i Služba za međunarodne odnose.

Pokretu za promjene i Demokratskoj narodnoj partiji raspodjelom je pripalo po četiri resora. PzP je dobio mjesta direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, Sportskih objekata i Dječjeg saveza, kao i mjesto sekretara za socijalno staranje. DNP-u su pripale Tržnice i pijace, Komunalna policija, Turistička organizacija Podgorice i sekretar Skupštine Glavnog grada. Inače, Demokratskom frontu pripalo je i mjesto predsjednika Skupštine Glavnog grada.

Pokretu Evropa sad raspodjelom pripale su funkcije glavni gradski arhitekta, glavni administrator, Služba za javne nabavke, Služba za unutrašnju reviziju, Čistoća, Komunalne usluge, Parking servis, Sekretarijat za finansije, Sekretarijat za podršku biznis zajednici, Uprava lokalnih javnih prihoda, Služba zaštite i spasavanja, Gradsko pozorište i Dnevni centar.

Demokrate su dobile menadžera grada, Službu za zajedničke poslove, Službu za podršku poljoprivredi, Vodovod i kanalizaciju, Pogrebne usluge, Sekretarijat za lokalnu samoupravu, Sekretarijat za saobraćaj, Upravu za zaštitu imovinsko pravnih interesa i Komunalnu inspekciju.

Pokretu URA pripalo je Zelenilo, Agencija za stanovanje, Agencija za upravljanje zaštićenim područjima, Sekretarijat za kulturu i sport, Muzeji i galerije i KIC „Budo Tomović“.

Giljen umjesto Vukčevića

Nekadašnji savjetnik bivšeg potpredsjednika Skupštine Crne Gore i poslanika Demokratskog fronta Strahinje Bulajića, Miloš Giljen, biće sekretar Skupštine Glavnog grada, saznaje „Dan“. Giljen dolazi iz redova Demokratske narodne partije. Mjesto sekretara gradskog parlamenta sada pokriva Veselin Vukčević. Giljen je i zamjenik člana Državne izborne komisije.

Izvor: Dan

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA