„Posvećenost DPS-a transparentnim političkim praksama novi standard u društvu“

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Danijel Živković sastao se na radnom ručku sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Peterom Feltenom.

Živković je upoznao ambasadora sa aktivnostima Demokratkse partije socijalista, sa posebnim osvrtom na proces neposrednih unutarpartijskih izbora koji su po prvi put održani u Crnoj Gori.

“Živković je istakao da je Demokratska partija socijalista Crne Gore u izbornim procesima koji su sprovedeni u prethodnom periodu, a konačno i u procesu unutarpartijskih izbora pokazala jedinstvo, snagu i zrelost. Živković je ocjenio da sve zajedno potvrđuje spremnost partije da se još jače i spremnije suoči sa izazovima na političkoj sceni sa ciljem preuzimanja društveno-političke odgovornosti”, navodi DPS.

FOTO: DPS

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnim procesima na političkoj sceni i ocjenjeno je da put evropskih integracija države nema alternativu, posebno u kontekstu međunarodnih i regionalnih izazova.

Ambasador Felten je uz čestitke Danijelu Živkoviću povodom izbora za predsjednika Partije, pozdravio posvećenost DPS-a demokratskim principima i transparentnim političkim praksama koje uvode nove demokratske standarde u društvu, kao i istrajnost u politikama koje promovišu evropski put Crne Gore.

“Ambasador Peter Felten je ponovio nedvosmislenu podršku Njemačke evropskim integracijama Crne Gore, ocjenivši da je kao država članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU Crna Gora važan partner Njemačke”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents