Posvećeno raditi na dodatnom jačanju prijateljstva i saradnje na lokalnom nivou

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sastala se sa ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijem. Injac je iskazala veliko zadovoljstvo što su u prilici da razgovaraju o unapređenju saradnje koju karakteriše iskreno prijateljstvo između Crne Gore i Francuske.  

“Vjerujem da ćemo unaprijediti saradnju u svim oblastima, posebno na lokalnom nivou, dajući još veći značaj kulturi, ekonomiji i zaštitit životne sredine. Raduje me što smo u prilici da pričamo o povezivanju biznis zajednica, uz uvjerenje da ćemo Podgoricu približiti francuskim investitorima”, kazala je Injac.

Ambasador se zahvalio na prijemu i čestitao gradonačelnici imenovanje na novu funkciju, ističući značaj saradnje sa Glavnim gradom.  

“Postoje brojne mogućnosti za saradnju koje će dodatno ojačati naše prijateljske veze, naročito u oblasti kulture. Raduje me što govorimo o intenziviranju saradnje na lokalnom nivou i radićemo na uspostavljanju novih praksi koje će tome doprinijeti”, kazao je Timonije.

Na sastanku je bilo riječi o ekološkom i održivom razvoju Podgorice.

“Podgoricu ćemo povezati sa francuskim gradovima koji mogu poslužiti kao primjer planiranja i uređenja prostora, ali i po načinu organizacije administracije i javnog prevoza. Glavni grad biće ozbiljan i odgovoran partner za sve buduće projekte u kojima ćemo sarađivati sa Francuskom”, zaključila je Injac.  

Sastanku je prisustvovao i zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović, koji je izrazio zadovoljstvo što će doći do intenziviranja saradnje na lokalnom nivou, uz spremnost da se realizuju brojne mogućnosti koje se odnose na turizam, ekologiju i podršku biznis zajednici.  

NIKŠIĆ PROGNOZA