„Poštovanje teritorijalnog integriteta BIH uslov za opstanak dobrosusjedskih odnosa“

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević sastao se, tokom boravka u Sarajevu, sa potpredsjednicom Stranke demokratske akcije i delegatkinjom u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta BIH Aidom Obućom. 

Kako je saopšteno iz SD, Obuća i Zirojević su, tokom sastanka, istakli važnost zadržavanja dobrosusjedskih odnosa između dvije države koji su, u prethodnom periodu, dominantno narušeni prisustvom određenih funkcionera iz Crne Gore proslavi neustavnog dana Republike Srpske, 9. januara. 

„Obje strane su saglasne da je takvo ponašanje dijela crnogorskih zvaničnika moralo naići na jasnu osudu obje strane – i crnogorske, i bosanske, te da je ministar vanjskih poslova Crne Gore Filip Ivanović bio dužan da uputi izvinjenje ambasadoru BIH u Podgorici, kao i ministru vanjskih poslova BIH“, navodi se u saopštenju.

Zirojević je, kako se dodaje, Obuću upoznao sa inicijativom koju je, kao član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike podnio u ime kluba poslanika Socijaldemokrata, za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Crne Gore upravo povodom ovih dešavanja. 

„Obuća i Zirojević su se saglasili u stavovima da Crna Gora i BIH trebaju, kao što je to do skoro bio slučaj, biti čvrst oslonac jedni drugima i primjer dobrosusjedskih odnosa u regionu“, zaključuje se u saopštenju SD.

Foto: SD

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA