„Poslednja politička dešavanja“ bila razlog otkazivanja Mišelove posjete

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel konačno je saopštio razloge odlaganja posjete Crnoj Gori, a to su „poslednja politička dešavanja“ u našoj državi.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Evropskog savjeta, Mišel je u Briselu dočekao predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, a sastanak je uslijedio nakon odlaganja posjete Mišela Crnoj Gori zbog nedavnih političkih dešavanja u zemlji.

foto: Evropski savjet

– Nakon značajne Međuvladine konferencije i pozitivnih privremenih referentnih izvještaja o procjeni (IBAR) za poglavlja 23 i 24 prošle nedjelje, važno je ostati na putu EU u svim aspektima, ujedinjeni u agendi reformi EU, poručeno je u razgovoru Mišela i Milatovića.

Dodaje se da EU računa da će Crna Gora zadržati pozitivan reformski zamah i ostvariti strateški put EU, ne samo riječima, već i djelima svih političkih aktera.

– I u skladu sa ciljem zemlje da se pridruži EU kao sledeća država članica. Postoji novi zamah u procesu proširenja EU i Crna Gora kao predvodnik u procesu pristupanja ima stvarnu priliku da napreduje. Ovo ne treba trošiti ili uzimati zdravo za gotovo, navodi se u saopštenju Evropskog savjeta.

Kako se zaključuje, dobrosusjedski odnosi ostaju suštinski element procesa pridruživanja i ne bi trebalo da budu ugroženi.

– Predsjednik Mišel je cijenio posvećenost predsjednika Milatovića u tom pogledu, navode iz Evropskog savjeta.

foto: predsjednik.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA