Poslanici DPS-a: Govor mržnje otrov oslobađa na društvenim mrežama

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) oštro su osudili nedavne neprimjerene komentare na društvenim mrežama koji su upućeni njihovoj koleginici Aleksandri Vuković Kuč.

Šef Kluba poslanika DPS-a  Andrija Nikolić istakao je da autori komentarajezikom  fašizma pišu o hrabroj“ poslanici Vuković Kuč, koja u sebi nosi novi život.

„Da su pisali o sebi, niko ne bi čuo za njih. Ostali bi anonimni vlasnici mržnje. Nikad nije dovoljno otpora prema govoru mržnje koji svoju otrov oslobadja na društvenim mrežama!!!”, naveo je Nikolić na Twitteru.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Jezikom fašizma pišu o hrabroj <a href="https://twitter.com/AVposlanica?ref_src=twsrc%5Etfw">@AVposlanica</a>, ženi koja u sebi nosi novi život. Da su pisali o sebi, niko ne bi čuo za njih. Ostali bi anonimni vlasnici mržnje. <br><br>Nikad nije dovoljno otpora prema govoru mržnje koji svoju otrov oslobadja na društvenim mrežama!!! <a href="https://t.co/lYy620fgud">https://t.co/lYy620fgud</a></p>&mdash; Andrija Nikolić (@AndrijaMNikolic) <a href="https://twitter.com/AndrijaMNikolic/status/1719839867931070683?ref_src=twsrc%5Etfw">November 1, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

“Odvažne i hrabre Crnogorke uvijek su branile i znale da odbrane našu državu”, napisao je poslanik Jevto Eraković.

“Kukavice i izdajnici nijesu, međutim, prezali ni od toga da ih napadaju. Neka se stide, kada nečega već nemaju…”, naglasio je Eraković.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Draga <a href="https://twitter.com/AVposlanica?ref_src=twsrc%5Etfw">@AVposlanica</a> , odvažne i hrabre Crnogorke uvijek su branile i znale da odbrane našu državu. Kukavice i izdajnici nijesu, međutim, prezali ni od toga da ih napadaju. <br>Neka se stide, kada nečega već nemaju… <a href="https://t.co/6Za75R0yFB">https://t.co/6Za75R0yFB</a></p>&mdash; Jevto Eraković (@drJevtoErakovic) <a href="https://twitter.com/drJevtoErakovic/status/1719826334547890593?ref_src=twsrc%5Etfw">November 1, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

“Aleksandra Vuković Kuč i moja,i naša,jedinstvena,posebna po ljepoti i znanju, ne razumiju to oni kojima je mržnja svijest pomutila! Zajedno u borbi protiv govora mržnje i svih oblika nasilja,zajedno za bolje društvo”, poručila je poslanica Zoja Bojanić Lalović.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Aleksandra Vuković Kuč i moja,i naša,jedinstvena,posebna po ljepoti i znanju, ne razumiju to oni kojima je mržnja svijest pomutila!<br>Zajedno u borbi protiv govora mržnje i svih oblika nasilja,zajedno za bolje društvo <a href="https://twitter.com/AVposlanica?ref_src=twsrc%5Etfw">@AVposlanica</a> ❤️🇲🇪</p>&mdash; Zoja Bojanic Lalovic (@ZojaBojanic) <a href="https://twitter.com/ZojaBojanic/status/1719826223491170542?ref_src=twsrc%5Etfw">November 1, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Član predsjedništva DPS-a Predrag Bošković naveo je da „ljudi bez časti i obraza ne zaslužuju komentar“.

„Ali kad napadaju časne i sposobne kao u ovom slučaju zaslužuju svaku osudu i prezir. Puna podrška koleginici ali i svim ženama koje su se našle na udaru primitivnih i mizoginih komentara neostvarenih pojedinaca“, poručio je Bošković.

foto:twitter-Aleksandra Vuković Kuč

NIKŠIĆ PROGNOZA