„Poruke jako ohrabrujuće, mislim da ćemo dobiti pozitivan IBAR“

Potrebno je nastaviti sa sprovođenjem reformi i ispunjavanjem zadataka iz evropske agende, kako bi unaprijedili kvalitet života naših građana, a Crna Gora do 2028. postala punopravna članica Evropske unije (EU), poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koji prisustvuje Mirovnom samitu u Švajcarskoj.

On je na platformi X napisao da je imao „srdačan susret sa predsjednicom Evropske komisije“ Ursulom fon der Lajen.

U saopštenju iz kabineta predsjednika, se naglašava da je Milatović na marginama Mirovnog samita u Švajcarskoj imao brojne susrete sa šefovima država ili vlada, skoro svih zemalja članica Evropske unije, kao i sa gospođom fon der Lajen i sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

„Poruke su jako ohrabrujuće i mislim da ćemo dobiti pozitivan IBAR na međuvladinoj konferenciji koja će se najvjerovatnije desiti u okviru belgijskog predsjedavanja do kraja juna, što će omogućiti Crnoj Gori da počne zatvaranje preostalog dijela pregovaračkih poglavlja. Mislim da su to dobre vijesti, čuo sam ohrabrujuće poruke i smatram da u narednom periodu još odgovornije i profesionalnije u samoj Crnoj Gori moramo da idemo dalje ka punopravnom članstvu Crnoj Gore u EU 2028. godine“, poručio je predsjednik države.

Podsjetimo, predsjednik države učestvuje na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se juče i danas održava u Burgenštoku.

Foto: predsjednik.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA