Popović: Zalažem se za evropsku, građansku Crnu Goru, to ne mogu promijeniti fotografije iz mladalačkih dana

Zamjenik predsjednika Odbora Pokreta Evropa sad u Glavnom gradu Bojan Popović poručio je da se zalaže za evropsku, građansku i progresivnu Crnu Goru i da to ne mogu promijeniti fotografije “koje se ljudima kopaju iz mladalačkih dana”.

Nakon što je Popović, koji je tehnički direktor u preduzeću “Putevi”, u subotu izabran za zamjenika predsjednika Odbora PES-a u Glavnom gradu, društvenim mrežama su počele da kruže njegove fotografije na kojima nosi šubaru sa četničkom kokardom i zastavu Rusije.

Na jednom od profila na mreži X sa niknejmom “Kometa”, uz fotografije Popovića piše: “Čestitamo ambasadoru Rusije na kadru koji je ugurao u proevropsku partiju PES. Novi predsjednk OO PES-a u Podgorici”.

Na profilu korisnika koji se potpisuje kao Radosav Vrbica piše: “Lik iz Evrope sad. Ili Rusije sad? PRS”.

Fotografije Popovića na mreži X podijelio je i funkcioner Socijaldemokrata Miloš Đuričković.

“Osobama koje u 21. vijeku slave četnički pokret, nije mjesto na javnim funkcijama i političkom životu. Da budem precizan. Dakle, nije bitno da li je neko potomak pripadnika četničkog tj. fašističkog pokreta ili partizanskog tj. antifašističkog pokreta. Bitno je da li on danas baštini fašističku ili antifašističku ideologiju”, naveo je Đuričković.

Bojan Popović
foto: Twitter

Popović je u reagovanju dostavljenom “Vijestima”, naveo da je odabrao PES, koji ima jasnu emancipatorsku ulogu u društvu i koji će Crnu Goru čvrsto vezati za evropsku budućnost, a svim njenim građanima donijeti konkretne benefite i bolji život.

“Fotografije koje se ljudima kopaju iz mladalačkih dana da bi se zloupotrijebile u aktuelnom trenutku, ne mogu promijeniti, niti ugroziti karakter evropske, građanske i progresivne Crne Gore za koju se zalažem. Upravo da bi stvari iz prošlosti ostale u prošlosti, važno je da postoji PES”, poručio je Popović.

PES je u subotu formirao novi Gradski odbor u Podgorici koji ima 229 članova. Za predsjednika odbora izabran je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

U odboru se, između ostalih, premijer i lider PES-a Milojko Spajić, gradonačelnica glavnog grada Olivera Injac, šef poslaničkog kluba PES-a Vasilije Čarapić, ministar vanjskih poslova Filip Ivanović, ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

naslovna foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA