Popović: Bošnjaci dali nemjerljiv doprinos izgradnji Crne Gore, Ostojićev poziv na njihov progon je nedopustiv

Skandalozna objava predsjednika Komisije za reviziju u Luci Bar Miloša Ostojića, dokaz je nakaradne klime u društvu čiji su kreatori predstavnici vladajuće većine u Crnoj Gori koji besramno nastoje da uruše građanski karakter ove države, poručila je sekretarka Savjeta mladih DPS Crne Gore Marija Popović.

“Ostojićev poziv na progon Bošnjaka, koji su nemjerljiv doprinos dali izgradnji moderne, nezavisne, evropske Crne Gore, ogledalo je prikrivenih opasnih namjera da se uništi multinacionalni i multivjerski sklad, koji ujedno predstavlja i najveće bogatstvo naše države”, saopštila je Popović.

Ne očekujemo, kaže ona, od vladajućih struktura riječi osude ovakve Ostojićeve izjave koja “upravo počiva na tim istim nazadnim i bolesnim ideologijama”.

“Ali svakako da očekujemo i pozivamo nadležne državne organe da u krugu svojih nadležnosti preispitaju i adekvatno sankcionišu ovaj gnusan čin podrivanje mržnje i netrpeljivosti.
Našim komšijama i prijateljima iz bošnjačkog naroda poručujemo da stojimo uz njih i njihove porodice, te garantujemo da nikada na bilo koji način, Ostojić, drugi ostojići i njihova “hristoljubiva braća”, niti smiju, niti mogu ugroziti one koji godinama Crnu Goru čine toplim domom svih konfesija i različitosti”, zaključila je Popović.

Foto: CdM

NIKŠIĆ PROGNOZA