Popa: Demokratija je malo haotična, ali je važno da Crna Gora nastavi da sprovodi reformsku agendu

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa kazala je da od novih vlasti u Crnoj Gori očekuje da ostane na kursu reformske agende i da se država izdigne iznad političkih razlika.

„Demokratija je malo haotična i to je činjenica, ali je važno za Crnu Goru da ostane na kursu reformske agende i da se izdigne iznad političkih razlika i da se fokusira na ono što ujedinjuje ljude i na strateške Crne Gore i evropsku integraciju“, rekla Popa za TVCG, uoči proslave Dana Evrope u Podgorici.

Ona se nada da ljude u Crnoj Gori ne ujedinjuju samo izazovi i problemi, već i perspektiva integracijeu Evropsku uniju. Ističe da očekuje da će ljudi uspjeti da prebrode sve te razlike i političke nesuglasice i da se fokusiraju na ono što je zaista važno, a to je pristupanje u EU.

Popa je rekla da je ovo jako važan dan i da su godina, dani i sedmice iza nas bili jako izazovni.

„Vjerovatno smo mi generacija evropejaca koja prolazi kroz izazove kroz koje još niko nije prolazio još od začetaka EU prije 73 godine. Imali smo različite krize – imali smo zdravstvenu krizu, sad imamo energetsku sa kojom treba da se suočimo zbog ruske agresije na Ukrajinu. Svjedočili smo prije nekoliko dana užasnim tragedijama u Srbiji. Ono što smo pokazali kroz izazove je da smo ujedinjeni i da je solidarnost naša snaga i da mi smo vjerovatno ujedinjeniji nego što smo ikada bili u istoriji EU“, poručila je Popa.

Izvor: RTCG/Dnevno

Foto: PR Centar

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA