Ponudili rješenje krize u Budvi: Otcijepljeni odbornici traže hitnu sjednicu

Četvoro odbornika nekadašnjeg Demokratskog fronta Mladen Kažanegra, Kristina Rafailović, Filip Vujović i Milica Babić uputili du danas dopis predsjedniku Skupštine opštine Budva Nikoli Jovanoviću zahtjev za sazivanje hitne sjednice lokalnog parlamenta, na čijem dnevnom redu će biti samo odluke vezane za Aplikaciju Budve za Evropsku prijestonicu kulture, potvrđeno je Vijestima.

Zahtjev dolazi uoči sjutrašnje sjednice lokalnog parlamenta koja je sredinom jula odložena jer DF nije imao kvorum upravo zbog odbijanja četvoro pomenutih odbornika da prisustvuju zasijedanju. Oni su tada naveli da traže da se pod hitno izabere potpredsjednik Opštine do izlaska pritvorenog predsjednika Mila Božovića, ali i iskazali nezadovoljstvo na koji način je koncipirana odluka o davanju Luke Budva na upravljanje Opštini.

Ovim je održavanje iz drugog pokušaja sjutrašnje sjednice dovedeno u pitanje. Odbornici insisitiraju da se na posebnoj sjednici nađu odluke za kandidaturu Budve za EPK, nikako da se uvrste u sjutrašnje zasijedanje.

Odluka za EPK mora biti donijeta do 28. avgusta.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA