Ponovo odgođeno kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković saopštio je da se odgađa sjednica tog tijela zakazana za 16. jul, i da će se održati u novom terminu, 30. jula.

Skupština je prošle sedmice saopštila da će se na sjednici 16. jula obaviti kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, na temu temu: „Imenovanje v.d. direktora Uprave policije i posljedice na sistem bezbjednosti u Crnoj Gori“.

Laković nije saopštio koji je razlog za odgađanje sjednice odbora.

Početak sjednice 30. jula zakazan je za devet sati, u skupštinskoj prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti.

Kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića, povodom imenovanja v.d. direktora policije Aleksandra Radovića, prvobitno je bilo zakazano za 26. jun, ali je odgođeno zbog međunarodnih obaveza premijera i ministra.

Incijativu za kontrolno saslušanje podnijeli su poslanici opozicije koji su članovi Odbora, uz poslanicu Jevrosimu Pejović, a nakon dešavanja na maratonskoj sjednici Vlade u martu kada je Radović izabran za v.d. direktora policije na predlog Spajića.

Foto: Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA