Pokret za Podgoricu: Milatović je nekada, nažalost, vjerovao Spajiću

Predsjednik države Jakov Milatović nekada je, nažalost, vjerovao aktuelnom premijeru Milojku Spajiću, piše u reagovanju Pokreta za Podgoricu.

Kako su istakli, predsjednik države Jakov Milatović predložen je za predsjedničkog kandidata nakon što je šef Branka Krvavca obmanuo partijske kolege, ali i sve crnogorske građane.

“Prihvatanjem predsjedničke kandidature Jakov Milatović, koji je prethodno predvodeći listu PES-a, ostvario izbornu pobjedu u Podgorici, spasio je tada poljuljani ugled stranke, ali i političku karijeru sadašnjem premijeru. I to je izgleda breme koje, dojučerašnje kolege, osnivači PES-a, manje ili više dostojanstveno nose. Nažalost, umjesto učenja na greškama, eventualno ljudske zahvalnosti, premijerove laži i obmane su nastavljene. Pa tako, naknadno saznajemo, da je lično ulagao u kripto šemu prevaranta Do Kvona”, navodi Pokret za Podgoricu.

“Dobro bi bilo da šef kabineta, ministar finansija u sjenci, odgovori da li podržava ambicije premijera, koji planira da sa svojim kripto-savjetnicima od Crne Gore napravi “kripto raj”( možda i kreira neku novu Teru ili Lunu). Kritički pogled na javne politike, koje se valjda kreiraju zbog društvenog, a ne interesa pojedinih grupa, legitiman je i apsolutno opravdan, kako se ne bi ponavljale iste greške, ali i usporio ekonomski i demokratski razvoj. Ako nijeste spremni na introspekciju, koja je i preduslov da se prepoznaju greške i loši izbori, onda ste naredni da i dalje koračate u krug stazom zabluda. Nažalost, gospodin Krvavac je pravi primjer osobe koja ne uči iz grešaka već srlja u propast. To je posebno opasno jer je na poziciji odlučivanja, sa koje i državu vuče u ponor. Nažalost, za deceniju rada u državnoj upravi, uglavnom za vrijeme DPS-a, nije naučio ništa, osim klimanja glavom svome šefu”, navodi se u reagovanju.

foto: Gradski.me

NIKŠIĆ PROGNOZA