Pokret „Evropa sad“ počinje predizbornu kampanju: Spajić nosilac liste

Pokret „Evropa sad“ počinje predizbornu kampanju čiji je slogan „Vrijeme je“. Nosilac liste je predsjednik pokreta Milojko Spajić.

Podsjećanja radi, Milo Đukanović je na konferenciji za medije, 17. marta, saopštio  da su se stekli uslovi da u skladu sa Ustavom raspiše parlamentarne izbore za 11. jun. On je tada kazao da nema norme koja zabranjuje održavanje izbora i popisa u istoj godini.

Rekao je i da ga Zakon o predsjeniku, koji je nedavno usvojen, pravno ne obavezuje jer nije u skladu sa Ustavom.

U novom spisku je 543.599 birača, a u onom po kom je 19. marta održan prvi krug izbora za šefa države bilo ih je 542.154. To je nedavno saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), a nakon što je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović 17. marta raspisao vanredne državne izbore, pisao je ranije Dan.

Prema podacima MUP-a, broj birača za manje od tri sedmice najviše je porastao u Podgorici (408), Nikšiću (143), Bijelom Polju (125) i Rožajama (112). S druge strane, u Šavniku je sedam birača manje nego u spisku za predsjedničke izbore, u Plužinama je broj nepromijenjen, dok ih je na Žabljaku troje više. Iz nevladinog sektora konstantno upozoravaju na nesređene biračke spiskove i da je neophodna izborna reforma. Međutim, iako je reforma deklarativno prioritet svake vlasti, do sada nije bilo dovoljno volje ili znanja da se to pitanje napokon riješi.

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je nedavno da redovno komunicira sa liderom pokreta Evropa Sad Milojkom Spajićem, te da imaju različite stavove o istim pitanjima, ali da je upravo u tome poenta nove demokratije u Crnoj Gori.

Foto: Evropa sad

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Vrijeme je!

NIKŠIĆ PROGNOZA