Pokret Evropa sad ide samostalno na izbore, Spajić nosilac liste

Pokret Evropa sad (PES) samostalno će nastupiti na parlamentarnim izborima zakazanim za 11. jun.

Nosilac liste na izborima biće lider Pokreta Milojko Spajić.To je večeras odlučeno na sjednici Glavnog odbora PES-a.

Na predsjedništvu konstatovana je ostavka Odovića. Sjednica GO PES-a je zakazana iako drugi čovjek partije Jakov Milatović nije večeras u Podgorici. Milatović je gost Međunarodnog samita u Porto Montenegro i predviđeno je njegovo dvodnevno učešće gdje će biti jedan od glavnih govornika, obzirom da je nedavno izbaran za predsjednika države. Iako je Milatović sugerisao odlaganje sjednice, do toga ipak nije došlo.

Spajić je nakon sjednice rekao da su ubijeđeni da će svi u Evropi sad doći do istog cilja – demokratskije, zdravije i bogatije Crne Gore. Takođe, Spajić je rekao da Demokratsku Crnu Goru i GP URA vide kao buduće partnere, te da su spremni za postizborne dogovore. Kazao je da je na sjednici GO predlagano da se lista zove „Evropa sad i građani“ ali da to tek treba da bude finalno definisano. „Mislim da je danas poslata jedna sjajna poruka, imali smo sjajnu sjednicu“, kazao je Spajić.

On je istakao i da je odluka na sjednici donijeta jednoglasno. Spajić je kazao da će on biti nosilac izborne liste. Rekao je da je Crna Gora najbitnija, a ne lični odnosi. Kazao je da je svakako u dobrim odnosima sa Jakovom Milatovićem, i da nema nekih mimoilaženja. Vezano sa status Janka Odovića, Spajić je naveo da to pitanje treba ostaviti organima nadležnim za partijski statut.

izvor: Vijesti, RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA