„Pokrenućemo tužbu zbog kršenja Poslovnika o Skupštini Glavnog grada“

Klubovi odbornika DPS, SDP i SD podnijeće tužbu Upravnom sudu zbog kršenja Poslovnika o radu Skupštine Glavnog grada, saopšteno je iz DPS-a.

Kako su kazali, vladajuća većina nije uspjela da obezbijedi potreban kvorum za rad današnje sjednice Skupštine Glavnog grada, na kojoj je bilo predviđeno izjašnjavanje od tridesetak veoma važnih pitanja za građanke i građane Podgorice.

„Očigledno je da se katastrofalni politički odnosi među konstituentima koalicije više ne mogu sakriti. O tome svjedoči i činjenica da, za današnju sjednicu, nijedan odbornik/odbornica nije najavila odsustvo. Dakle, nije bilo “objektivnih” razloga za nemogućnost obezbjeđivanja kvoruma“, navode oni. 

Prema njihovim riječima, bez glasanja o dnevnom redu u cjelini, Skupština nije mogla započeti sa radom, samim tim ni donositi odluke.

„Sve odluke, koje Skupština usvoji bez kvoruma i suprotno propisima su protivzakonite. Primjena protivzakonito usvojenih odluka će izazvati nesagledive pravne posljedice i moguće brojne tužbe, koje će se plaćati iz budžeta Glavnog grada. Nesposobnost nove uprave Glavnog grada da obezbijedi većinu odbornika će očito ponovo plaćati građani Podgorice“, zaključeno je u saopštenju. 

Izvor: RTCG

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA