Demokrate Zeta: Novorođenoj djeci 150 eura naknade

Demokrate Zeta saopštile su, da je otpočela realizacija postupka utvrđivanja naknade za novorođenu djecu na teritoriji opštine Zeta, kroz pripremu nacrta Odluke o pravima iz socijalne i dječije zaštite.

“Pripremljeni nacrt Odluke naći će se na dnevnom redu Skupštine opštine Zeta, a ona propisuje novčanu naknadu za novorođeno dijete u iznosu od 150 eura za svu djecu”, kazali su iz te partije.

Kako su istakli, to vide kao plod zalaganja nezakonito smijenjenog predsjednika lokalnog parlamenta, gospodina Luke Krstovića, koji je u vrijeme obavljanja te dužnosti uputio pisanu inicijativu predsjedniku Opštine za utvrđivanje naknade za novorođenu djecu.

Foto: Demokrate Zeta

“Raduje nas činjenica da će se naša inicijativa usvojiti u lokalnom parlamentu, te da će zetski roditelji pored državne naknade koja je u Skupštini Crne Gore usvojena na predlog Demokrata, u iznosu od 900 eura, imati pravo i na naknadu od Opštine Zeta u iznosu od 150 eura, što je u zbiru pomoć roditeljima od čak 1050 eura što je značajna olakšica građanima od strane države i njihove lokalne samouprave”, navode u saopštenju.

Ovim, kako sističu, pokazuju da, kao i na državnom nivou, i u opštini Zeta, pa čak i iz opozicije, fokus stavljaju na građane, ali i čvrsto obećavaju da će još odlučnije raditi na pospješivanju nataliteta i motivaciji zećana za osnivanje porodice i odlučivanje na roditeljstvo, u korist bolje budućnosti naše Zete i Crne Gore.

Foto: Demokrate

NIKŠIĆ PROGNOZA