Pljevlja: DPS i BS predlažu razrješenje Vraneša

Klub odbornika Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke u Skupštini opštine Pljevlja uputio je predsjednici Skupštine opštine Jovani Tošić predlog za sazivanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta, na kojoj bi se raspravljalo o razrješenju predsjednika opštine Darija Vraneša.

U obrazloženju predloga navodi se da je Vraneš svojim odgovorom na odborničko pitanje “da se ne bi ni sjetio da je 21. maj Dan nezavisnosti da mu odbornik DPS-a Marko Tošić nije postavio pitanje i što je proslavu praznika nazvao cirkuskom predstavom”, narušio ugled funkcije koju obavlja i grubo povrijedio ustavni poredak, međunarodno priznati suverenitet i ugled države Crne Gore, te javno izložio poruzi državu i simbole Crne Gore.

Podnosioci zahtjeva za sazivanje vanredne sjednice pozvali su se na član 67 stav 2 poslovnika Skupštine opštine Pljevlja.

U tom članu se kaže da predsjednik Skupštine saziva sjednicu po sopstvenoj inicijativi, na zahtjev jedne trećine odbornika, inicijativi predsjednika opštine ili najmanje 350 punoljetnih građana upisanih u birački spisak u roku od 15 dana od dana podnošenja inicijative.

Da bi sjednica bila sazvana potrebno je da je podrži i neko od vladajućih partija, s obzirom da DPS i BS zajedno imaju svega devet odbornika od 34 koliko broji odborničkih mandata pljevaljski parlament, što nije trećina ukupnog broja odbornika.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA