Piperović: Otužno je pominjati optužnice, a Ulcinj je grad svidjelo se to Dukaju ili ne

Krajnje je nekorektno u polemici oko toga da li Ulcinj zaslužuje status grada ili ne, pominjati podignute optužnice u nevještom pokušaju da se pažnja javnosti usmjeri na sporedne teme… To stoji u reagovanju advokata Zorana Piperovića, pravnog zastupnika poslanika i visokog funkcionera Force Ilira Čapunija.

Ministar javne uprave i politički direktor AA Maraš Dukaj reagovao je na saopštenje Albanske alijanse Čapunija u kojem se između ostalog navodi da je „nacrt zakona u kojem se tvrdi da Ulcinj ne može dobiti status grada, razočaravajući za Ulcinjane i i Albance u Crnoj Gori“.

Piperović je kazao da ne samo kao advokat već i kao rođeni Ulcinjanin stoji iza svake riječi Čapunija.

„Kada je Ulcinj u pitanju ne može se status grada cijeniti na osnovu ekonomskih parametara i obnašanja dnevne politike a najmanje kada se to pokušava osporiti nekorektnim saopštavanjem na osnovu podignutih optužnica. Ovo zadnje je otužno prebacivanje za krivična djela koja mnogo o čemu govore a najmanje o Iliru Čapuniju. Sve što je je Čapuni rekao, ja podržavam jer se ovdje govori na nivou simbola. A na tom nivou, Ulcinj je jedini u Crnoj Gori koji treba da ima počasni status Grada“, kazao je Piperović.

Naveo je da status kao sama riječ, ne znači siromašan budžet niti lošu ekonomsku politiku.

„Status se zaslužuje istorijom. Ulcinj je ponos, tradicija i Ulcinj je grad, priznao to ministar i njegova administracija ili ne. Uostalom, gradovi se prepoznaju i po ljudima, i evo da ne idemo dalje u istoriju… šta su to Pero Poček, Isidora Sekulić, Prenk Jakova, Kole Idromeno, Pupin ili Miihajlo Vukotić vidjeli u Ulcinju? Da li znate ministre“, pitao je Piperović.

Foto: Boris Pejović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA