PES: Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost

Pokret Evropa sad (PES) kao građanska partija koju sačinjavaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova, poručuju iz PES-a.

“Poštujemo sve rezolucije o genocidu usvojene u Skupštini Crne Gore i presude međunarodnih sudova koje su osnovale Ujedinjene nacije. Takođe, podržaćemo i ubuduće sve rezolucije koje iskazuju poštovanje prema nevino stradalim žrtvama, nezavisno kojoj naciji ili religiji pripadaju. Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost”, naveli su u saopštenju.

Kako ističu, to znači da ne prihvataju bilo čiju propagandu na osnovu čega se narodi etiketiraju kao genocidni, što služi kao osnov za podrivanje zajedničke budućnosti.

“One političke partije koje u građanskom PES-u ne vide saveznika za izgradnju ljepše perspektive naše zemlje, imaju mogućnost da sa DPS-om sruše Vladu i vrate nas na stare teme, koje su potjerale u inostranstvo na desetine hiljada građana Crne Gore”, zaključuju u PES-u.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA