PES, ZBCG i manjine dogovaraju vlast

Nakon što je Demokratska Crna Gora otkazala podršku Vladi koja bi bila formirana uz pomoć glasa predsjednika DUA Mehmeta Zenke,  došlo je do preokreta u pregovorima. Naime, kako saznaje Portal RTCG, mandatar Milojko Spajić ponudio je savezu „Za budućnost Crne Gore“ (ZBCG) mjesto predsjednika Skupštine i 40 odsto po dubini u zamjenu za podršku manjinskoj  vladi.

Ta opcija nije neprihvatljiva ni manjinama. U tom slučaju iz igre bi ispale Demokrate i GP URA koji bi se preselili u opoziciju sa DPS-om.

Ponuda je na stolu i na potezu je koalicija „Za budućnost Crne Gore“. Manjinskim partijama, kako saznajemo, ne smeta da sa ZBCG prave vlast pod uslovom da ne participaciju u 44. Vladi.

Portalu RTCG je rečeno da će ZBCG morati da se odredi u odnosu na ponudu naredna dva dana jer je Spajiću Predsjedništvo dalo rok do petka da ih izvijesti da li može formirati Vladu ili ne.

U ZBCG su, saznajemo, odlučni da se DPS-u nikako ne smije dozvoliti povratak na vlast, pa ni kroz manjinsku podršku Vladi, tako da će ozbiljno razmotriti sve mogućnosti prije definitivne odluke. 

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA