PES: Otvoreni smo i za druge političke subjekte koji dijele prioritetne ciljeve

Predstavnici Evrope sad su danas obavili razgovore s rukovodstvom liste Za budućnost Crne Gore i Demokratske Crne Gore, povodom formiranja buduće vlade a na osnovu rezultata parlamentarnih izbora, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Razgovori su, kako su naveli, protekli u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi, sa zajedničkim zaključkom da je Crnoj Gori što hitnije potrebna nova stabilna vlada, koja će, ističu, biti u potpunosti posvećena poboljšanju standarda građana, ubrzanju evropskih integracija i odlučnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Na sastancima je takođe konstatovano da su za sve strane prihvatljivi prinicipi koje je nedavno usvojio i predložio PES, te da oni treba da predstavljaju temelj buduće saradnje.

“Detaljniji razgovori sa ZBCG i Demokratskom Crnom Gorom biće nastavljeni narednih dana, dok su za sjutra zakazani razgovori sa predstavnicima SNP-a, Albanskog foruma, Albanske alijanse i Hrvatske građanske inicijative”, najavili su iz PES-a.

PES, kako dodaju, ostaje otvoren za dogovor i sa drugim političkim subjektima, koji dijele prioritetne ciljeve i viziju Crne Gore, kao bogate, pomirene i evropske države svih njenih građana.

Foto: Evropa sad

NIKŠIĆ PROGNOZA