PES: Različite opstrukcije oko formiranja vlade

Proces formiranja Vlade nije ni ovoga puta lak, što zbog eksternih, što zbog internih opstrukcija, saopšteno je danas iz Pokreta Evropa sad, ponavljajući riječi lidera ove partije Milojka Spajića nakon jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Crne Gore.

Oni poručuju da će Crna Gora dobiti Vladu koja će realizovati program Evropa sad 2.

“Stoga, za razliku od mnogih političkih aktera koji su fokusirani na partijski interes, što jeste i legitimno, u slučaju sastavljanja 44. Vlade, vodimo se isključivo interesima građana”, istakli su u saopštenju.

Podsjetili su da je na izborima parlamentarna lista predvođena PES-om osvojila 26 odsto podrške, što je bio pobjednički rezultat, međutim nedovoljno da se Vlada pravi samostalno.

“Građani su glasali na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima ne zbog bilo kojeg pojedinca u PES-u, već zbog misije unapređenja životnog standarda, afirmacije vladavine prava i ubrzanja evropskih integracija”, istakli su u saopštenju.

Kako navode, kontinuirani udari na Pokret, nisu stali ni danas, kroz različite forme opstrukcija, ali, smatraju u PES-u, samo sa jednim ciljem – “obesmisliti ideju raznim neistinama i pokolebati građane zbog programa i društvenog preporoda u koji su dominatno vjerovali”.

“Međutim, bez obzira na sve okolnosti, u momentima galopirajuće inflacije i urušavanja standarda, građanima su potrebni konkretni rezultati, započeti programom Evropa sad 1. Za takav poduhvat, neophodni su nam građani, konstruktivni partneri u Vladi, ali i podrška međunarodne zajednice. Zato ćemo i narednih dana ulagati dodatne napore da dobijemo Vladu koja će realizovati program Evropa sad 2, jednako uspješno kao i program Evropa sad 1”, zaključuju u saopštenju.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA