PES: Novim zakonom protiv sumnjivog finansiranja partija

Pokret Evropa sad podržava tranaparentno finansiranje političkih subjekata i zalaže se za donošenje novih zakonskih rješenja kojima će biti spriječeni crni fondovi i nelegalni tokovi novca, saopšteno je iz te partije.

„Kao što se vidi u Izvještaju Mreže za afirmaciju nevladinog sektora jedini smo politički subjekt koji je kampanju za parlamentarne izbore finansirao iz kredita bez ikakvih donacija. Takođe, na osnovu uvida iz pomenutog izvještaja može se konstatovati da smo potrošili manje novca od raspoložive svote koja nam je bila na raspolaganju, zahvaljujući legalno podignutom kreditu“, naglasili si uz PES-a.

Od suštinske je važnosti, prema njihovim riječima, da sve političke aktivnosti budu finansirane iz legalnih tokova jer se tako obezbjeđuju vladavina prava i demokratski principi.

„Upravo zbog toga će Vlada u saradnji sa nadležnim skupštinskim tijelima pokrenuti izradu novog Predloga zakona o finansiranju političkih subjekata kako bi se što prije stalo na put sumnjivom kapitalu i uticaju na naš politički život“, zaključuju u saopštenju.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents