PES: Milatovićevi odbornici pripremaju koaliciju sa DPS-om

Višemjesečnim odbijanjem da nam kažu zahtjeve, Milatovićevi odbornici pripremali su koaliciju sa DPS-om, što će se nakon nekoliko zajedničkih uskraćivanja kvoruma, to valorizovati i budućim zajedničkim djelovanjem, sapšteno je iz Pokreta Evropa sad.

To je, kako navode, uvertira za saradnju koja će se nastaviti.

„Pa zato izbore zajedno izazivaju, a vjerovatno po konceptu saradnje kakvom smo svjedočili kada se formirala manjinska Abazovićeva Vlada na državnom nivou“, smatraju oni.

Upornim odbijanjem da, naglašavaju iz PES-a, dostave pisane zahtjeve, dok javno zastupaju meritokratiju, odbornici Pokreta za Podgoricu su tražili samo alibi kako da izazovu krizu i udruže se sa DPS-om, krijući se iza inicijative SD-a.

„Proces saradnje sa DPS-om u destabilizaciji političkih prilika je ubrzan nakon objavljenih skaj prepiski u kojima se naglašava uloga „Maradone“ u švercerskim kombinatorikama, pa se sada konstituentima memoranduma „bloka 11“ žuri da izazovu što više „žarišta“ kako bi preusmjerili fokus prije nego novi sadržaji skaja dodatno potvrde ulogu članova URA-e u švercu cigareta. Takođe, opravdanje za ovakav naum je navodno nezadovljstvo dinamikom razvoja Podgorice, iako su kadrovi „bloka 11″ integrisani na najznačajnijim pozicijama u gradskoj upravi“, navodi se u saopštenju.

Za kraj dodaju da će buduće glasanje u Skupštini Glavnog grada otkloniti sve postojeće dileme, pa će i građanima biti jasno ko čini novu većinu i politička partnerstva u budućnosti.

foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA