PES: Korumpirani DPS nam nije partner, mjesto im je u opoziciji

Izmišljotine određenih propagandnih glasila i propalih političara koji pokušavaju da PES povežu sa DPS-om apsolutno su neutemeljene konstrukcije, kojima se pokušava diskreditovati naš Pokret, navode iz Pokreta Evropa sad (PES).

Upravo je, kako ističu, PES partija koja nije imala nikakve aranžmane sa DPS-om, za razliku od mnogih drugih. 

– DPS se čak udružio sa predstavnicima ZBCG-a i URA-e u pokušajima da spriječi lidera PES-a da kao pobjednik izbora uopšte i dobije mandat za sastavljanje nove Vlade. To je onaj isti DPS koji je nezakonito u DIK-u osporio kandidaturu Spajića za predsjedničke izbore. Takođe, to je partija koja je protiv našeg Pokreta širila neistine, a prema građanima Crne Gore sprovodila razne vrste diskriminacija i političkog progona – dodaju u saopštenju.

Kako navode, PES upravo zastupa one građane, koji su na demokratski način takvu politiku poslali u prošlost. 

– DPS je organizacija koja se i dalje nije ogradila od korumpiranih i nezakonitih djelovanja svojih funkcionera. Zato korumpirani DPS nije partner Pokretu Evropa sad. Naša organizacija i korumpirani DPS su dva suprotna pola političke scene – kažu iz Pokreta.

Partija koja je vodila Crnu Goru trideset godina je „uspjela“ da potjera iz naše zemlje preko sto hiljada stanovnika, da opustoši privredu i namjerno razvlači pregovore sa Evropskom unijom, po čemu smo rekorderi, dodali su.

– DPS nikad nije imao cilj da Crna Gora bude uspješna, već da se samo pojedinci iz ove partije obogate na račun države, dok su permanentno dijelili narod i pričali o patriotizmu. Stoga, mjesto DPS-a u opoziciji je neminovnost, a mnogim funkcionerima DPS-a i optuženička klupa zbog svih nezakonitosti koje su sprovodili – zaključili su u saopštenju.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA