PES: DPS postao antisistemska partija

Dok nadležne institucije skoro svakodnevno razobličavaju nepočinstva bivšeg režima, a aktuelna Vlada i skupštinska većina prave istorijske rezultate, u DPS-u se gasi i posljednji tračak nade da će u bližoj budućnosti biti dio vlasti, ocijenili su u Pokretu Evropa sad (PES).

“U tom ključu treba tumačiti i današnje poteze DPS-a, a kakvi nas još sve ekstremistički potezi očekuju, ostaje da vidimo, jer je ovo očigledno tek početak DPS-ove inventivnosti u anti-institucionalnom ponašanju”, kazali su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, današnji tragikomični performans kolega iz DPS-a samo je dodatno potvrdio ono što građani Crne Gore već godinama shvataju – “da je DPS odabrao antisistemski pravac djelovanja, često upotpunjen radikalnim i ekstremističkim elementima”.

“Nažalost, ne treba se zavaravati da je današnje sprječavanje normalnog rada Skupštine samo očajnički cirkus političkih gubitnika, već je bjelodani znak urušavanja DPS-a, koji sve češće gubi strpljenje za demokratsku i racionalnu raspravu, a potpuno odsustvo ideja počinje da nadomješta agresijom i iživljavanjem nad institucijama države Crne Gore”, naveli su iz PES-a.

Sada je, dodaju, svima sve jasno, “pa čak i onima koji su možda do juče bili zavedeni evropejskom šminkom i blaziranom uštogljenošću nasljednice Komunističke partije Crne Gore”.

“Istina je u stvari da je proevropska orijentacija DPS-u pogodna samo dok u pozadini može da nesmetano operacionalizuje spregu politike i organizovanog kriminala”, zaključuju u saopštenju.

Foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA