PES: Ćinćur i Pejović da vrate mandate, jer nijesu glasale ni za povećanje minimalnih penzija

Nezavisne poslanice koje nijesu glasale za predlog povećanja minimalnih penzija, imaju moralnu obavezu da vrate poslaničke mandate PES-u, jer su zahvaljujući predizbornom programu Evropa sad 2 i došle u poziciju da se predstavljaju zastupnicama građana, poručuju iz tog pokreta.

„Nakon što su odbile da poštuju demokratske principe i stav većine u partiji koja im je omogućila da budu primjetne na političkoj sceni, sada odbijaju da slijede i ono što su zastupale i u predizbornoj kampanji.

Osim što nijesu glasale za 44. Vladu zajedno sa DPS-om, URA-om i ostalim poslanicima opozicije, to nije prvi put da nekadašnje poslanice izražavaju solidarnost sa partijom koja je odgovorna što su minimalne penzije decenijama bile ispod svakog dostojanstva“, navode u saopštenju.

Podsjećaju da je, osim odbijanja da glasaju za 44. Vladu i minimalne penzije, poslanica Pejović izbjegla da glasa i za predlog predsjednika Jakova Milatovića za imenovanje guvernerke, „vjerovatno sa motivom da zadrži prethodno rukovodstvo Centralne banke Crne Gore, iz javnosti dobro poznatih razloga.“

„Stoga, ukoliko poslanice Ćinćur i Pejović drže do principa i morala kako se i predstavljaju, i ne namjeravaju poklonjene poslaničke mandate upotrijebiti u korist nekog novog pokreta u nastajanju, uvjereni smo da će vratiti mandate, a svoju političku težinu i autoritet mogu, kako vole da kažu, “izmjeriti” na sljedećim izborima, jer ih je javnost dovoljno upoznala“, zaključuju u saopštenju.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA