PES Bar: SRC Bar zaslužuje kvalitetniju personu na svome čelu

U državi u kojoj ubistva i napadi na novinare nisu dobili krivično-pravni epilog, niko sebi ne smije dati za pravo da crta mete pripadnicima te branše, saopšteno je iz Opštinskog odbora Pokreta Evropa Sad (PES) u Baru.

– Posebno brine činjenica da je to učinio član glavnog odbora nekada najjačeg političkog subjekta u Crnoj Gori, koji nažalost i dalje upravlja našim Barom. A sve to zarad prikupljanja jeftinih političkih poena, na temi koju su svojski znali da koriste u svrhu dijeljenja građana Crne Gore i predstavljanja sebe kao jedinog faktora stabilnosti. Kao što se lako može zaključiti iz velikog broja pripadnika DPS-a koji u posljednje vrijeme završavaju na vrućoj stolici u SDT-u, ili je protiv njih već pokrenut krivični postupak, nisu oni u prethodnih 30 godina radili ništa u cilju napretka Crne Gore, ističe se u saopštenju.

Dodaju da populizam, zlonamjerna retorika, nazadna politika, pa čak i pozivanje na iseljavanje, linčovanje i likvidaciju neistomišljenika, sve je to ostalo u srži njihovog političkog djelovanja.

– Društvo koje težimo da postanemo, ne smije ostati nijemo na ovakve i slične ispade pojedinaca, koliko god ti pojedinci bili mali i nebitni, jer su sloboda mišljenja, sloboda govora i sloboda vjeroispovjesti tekovine u čiju odbrani svi treba da stanemo. Tridesetogodišnji politički brlog nije ni mogao iznjedriti civilizovanijeg direktora Sportsko-rekreativnog centra (SRC) u Baru, od gospodina Jankovića. Ali nije da nema i gorih od njega. SRC Bar zaslužuje kvalitetniju personu na svome čelu, te stoga pozivamo gospodina Božidara Jankovića da podnese neopozivu ostavku i tako sve nas njegove sugrađane poštedi neprijatnih situacija, koji će nesumnjivo biti ukoliko i dalje takvima kao što je on nastavimo da dajemo šansu, zaključuju iz PES-a.

NIKŠIĆ PROGNOZA