Perišić:SO Šavnik donijela iznuđenu mjeru; Cerović:Nema izbora dok se ne sredi birački spisak

Ima li prinudne uprave  ili je nema, ima li izbora ili ih nema pitanje je na koje smo pokušali dobiti odgovor od  onih koji su dio političkog života u Šavniku.

Šefica odborničkog Kluba DPS-a u Skupštini opštine (SO) Šavnik Draga Perišić podsjeća da izbori  u ovom gradu nijesu završeni još od oktobra 2022. za što okrivljuje nesposobnost državnih institucija.

„U Šavniku se htjela nasilnim putem, hajdučijom oduzeti vlast…SO Šavnik je donijela iznuđenu mjeru kojom je skratila mandat odbornicima i time uveli Šavnik u nove izbore“,ističe Perišić.

Odbornici vladajuće koalicije na elektronskoj sjednici su izglasali skraćenje mandata  kako bi izbjegli uvođenje prinudne uprave.

Gavrilo Cerović  nosilac liste  „Za budućnost Šavnika“  pak tvrdi da ta sjednica nije ni održana.

„Niko nije dobijao link ni za jednu od tekućih sjednica, sami oni donose odluku o skraćenju mandata, da pokušaju da produže makar još tri mjeseca da budu budžetski korisnici Opštine Šavnik. U svemu ovome samo je tamo ostao još predsjednik Opštine, da sam rukovodi jer nema odbornika, nema ni Skupštine. Nema izbora dok se ne riješi pitanje biračkog spiska kriminalnog o kome sva crnogorska javnost zna“, poručio je Cerović.

Građani  Šavnika čekaju da se konačno riješi ko upravlja njihovim gradom.

Da li će kada i kako biti završeni izbori u ovoj podurmitorskoj varošici  pitanje je na koje trenutno nema odgovora.

Dragica Kankaraš

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA