Pejović: Popis počinje sjutra, pozivamo građane da otvore vrata popisivačima

Direktor Uprave za statistiku MONSTAT Miroslav Pejović je rekao da popis počinje sjutra, 30. novembra.

“Sve je spremno za popis. Obezbijeđeni su svi uslovi. Pozivamo građane da otvore vrata popisivačima”, saopštio je Pejović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima popisivači i instruktori obilaze popisne krugove.

“Pozivamo na suzdržavanje od izjava koje ne doprinose smirivanju tenzija. Žao mi je ukoliko dođe do bojkota jer ste svi vidjeli da su svi uslovi ispunjeni. Specifikacija za softvera je urađena”, poručio je Pejović.

On tvrdi da postoje zakonske odredbe da su osobe dužne da učestvuju u popisu.

“Kaznene odredbe postoje. Građani da se posluže zdravim razumom i ne podlijezu manipulacijama”, dodao je Pejović.

Pejović kaže da je ubijeđen da sa 3.300 popisivača može da se sprovedemo popis.

“Ukoliko dodje do osipanja popisivača postoji mogućnost za angažovanje popisivača je od susjedne opštine. Treći scenario je da se popis roduži, što ne želimo. Ukoliko bojkotuju političke partije ne znači da će građani. Apelujem da učestvuju u popisu jer je svaki građanin bitan”, istakao je Pejović.

Odgovarajući na pitanje da li su popisom obuhvaćeni građani iz Crne Gore na privremenom radu u inostranstvu, pomoćnica direktora MONSTAT-a Snežana Remiković je kazala da svako ko ima uobičajeno mjesto boravka u Crnoj Gori ulazi u popis.

Ranije danas je v.d. predsjednika DPS Danijel Živković na konferenciji za novinare saopštio da nisu ispunjeni svi uslovi iz Sporazuma o popisu.

“Ukoliko se popis ne odloži kako bi se ispunili svi uslovi, nećemo učestvovati i pozvaćemo naše predstavnike da napuste popisne komisije”, rekao je danas Živković.

foto:CDM

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents