Pejović: Nije dugo trajala „istina“ i manipulacija Miloša Nikolića i Nebojše Medojevića

Ministar energetike i nosilac liste koalicije Pokreta Evropa sad (PES) -Demokrate Saša Mujović nije prisustvovao skupu članova Demokratske partije socijalista (DPS) već jednoj od sjednica Savjeta za naučnoistraživačku djelatnost pri nekadašnjem Ministarstvu nauke. Da je prisustvovao skupu DPS-a tvrdili su iz te partije nakon što je Mujović u sadašnjoj predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Podgorici istakao da sa DPS-om neće nikad. Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Boris Pejović na svom fejsbuk profilu objavio je prepisku Mujovića i rektora dr Vladimira Božovića koja se odnosi upravo na taj sporni sastanak.

“ Kao i po običaju, nije dugo trajala „istina“ i manipulacija Miloša Nikolića i Nebojše Medojevića, kao i novopridruženog člana ovoj ekipi – Andreja Milovića“,naveo je Pejović.

Portal bizniscg.me prenosi da je Mujović tokom polemike sa Nikolićem objasnio da je kao član Savjeta za naučnoistraživačku djelatnost pri Ministarstvu nauke, izabran u ime akademske zajednice, a ne po partijskom ključu imao posebno zaduženje da se bavim izradom Strategije pametne specijalizacije – Oblast Energije (S3 Strategija).

“Kakav je i koliki moj doprinos bio na tom polju možete konsultovati i bivšu ministarku i bivšu članicu vaše  partije gospođu Sanju Damjanović. Pomenuta strategija je  predstavljena nekadašnjem premijeru Markoviću na sjednici KEP-a”, naveo je Mujović, objasnivši kako se zatekao na pomenutom skupu:

“Na poziv nekadašnje ministarke ekonomije Dragice Sekulić, sa kojom se poznajem iz srednjoškolskih i fakultetskih dana odazvao sam se skupu koji je organizovan u septembru 2022. godine. Da je bilo ko, nezavisno od partijske ili bilo koje druge pripadnosti, tražio konsultacije na temu iz domena struke koju pokrivam, odazvao bih se, jer to smatram obavezom univerzitetskog profesora i građanina zainteresovanog za napredak svoje zemlje“, pojansio je Mujović a prenosi portal bizniscg.me.

foto:PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA