Pejović: Neka nas ovaj dan inspiriše da zajedno radimo na daljem razvoju

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović, u ime Skupštine i u svoje ime, svim građankama i građanima Crne Gore uputio je čestitke povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore.

„Ovaj dan jedan je od najznačajnijih datuma crnogorske istorije. 13. jula 1878. godine, na Berlinskom kongresu, Crna Gora je priznata kao suverena država čime je i formalno prepoznata njena nezavisnost i samostalnost. Na isti dan 1941. godine, započinjući prvi masovni ustanak protiv fašističkog okupatora u pokorenoj Evropi, naša država ispisala je još jednu svijetlu stranicu ne samo crnogorske, već svjetske istorije.

Na tekovinama ova dva datuma – nezavisnosti, slobodi, bratstvu i antifašizmu – temelji se i današnja Crna Gora. Baštineći ove vrijednosti dokazujemo i pripadnost široj evropskoj porodici kojoj pripadamo kulturno i istorijski. Vizija naše države kao prve naredne članice Evropske unije podstiče nas da predano radimo na unaprjeđenju ekonomije, vladavine prava i jačanju naših institucija, a rezultati koji su postignuti u rekordno kratkom roku omogućavaju nam da sa više optimizma gledamo u budućnost“, poručio je on.

Pejović je pozvao sve građanke i građane Crne Gore da ovaj praznik provedu u duhu zajedništva i solidarnosti.

„Neka nas ovaj dan inspiriše da zajedno radimo na daljem razvoju naše države, da čuvamo i unaprijeđujemo dostignute vrijednosti, i da nastavimo da gradimo budućnost u kojoj će svaki građanin Crne Gore moći da ostvari svoj puni potencijal“, zaključio je on.

foto: Skupština CG

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA