Pejović: Izjava kancelara Šolca najbolje obesmišljava sve evroskeptične narative

Ono što ne registruju određeni akteri i pojedine opozicione političke partije u Crnoj Gori, očigledno registruje aktuelni kancelar Njemačke Olaf Šolc. Izjava da je Crna Gora u posljednje vrijeme ostvarila veliki napredak na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU), kancelar Šolc na najbolji način obesmišljava sve evroskeptične narative, koje u medijski etar plasiraju nažalost i oni subjekti sa deklarativno evropskim karakterom, navodi se u saopštenju Borisa Pejovića, generalnog sekretara Pokreta Evropa sad.

Aktuelna Vlada, koja je od osnivanja svakodnevno osporavana i optuživana za ugrožavanje evropskog puta, u realnosti je, smatra Pejović, isporučila impresivne rezultate za rekordno kratko vrijeme.

Zato i dobijanje pozitivnog izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 – IBAR, predstavlja, navodi on, veliki uspjeh i priznanje za rad Vlade i Skupštine Crne Gore. 

„Kakav odnos prema evropskim integracijama i doprinos za pozitivni IBAR imaju pojedine političke partije u Crnoj Gori, najbolje se vidjelo prilikom glasanja za ključna imenovanja u pravosuđu, od sudije Ustavnog suda, članova Sudskog savjeta do Vrhrovnog državnog tužioca. Evropska unija na kraju cijeni konkretne rezultate, a deklarativna retorika određenih političkih partija ostaje samo za partijsku upotrebu, od čega naša država na evropskom putu nema i nije imala apsolutno nikakve koristi“, zaključio je Pejović.

foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA