Pavićević: Dali smo podršku Spajiću, u vladi da bude mjesta za sve koji sa nama dijele mišljenja

Predsjednik Saveza građana CIVIS Srđan Pavićević rekao je danas na Cetinju da su dali podršku predsjedniku Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću da bude mandatar za sastav nove vlade.

Pavićević je, nakon konsultacija o mandataru sa predsjednikom crne Gore Jakovom Milatovićem kazao da je sastanak bio iscrpan i iskren.

„CIVIS je nedvosmislen, poštujući aksiome demokratije i koalicioni sporazum s PES-om, dali smo Spajiću podršku da bude mandatar i želimo mu uspjeh i sreću u djelovanju. Sad slijedi novo poglavlje – stvaranje te vlade. Pred nama je novi period, intenzivni pregovori o formiranju vlade. To nije deklarativna priča“, saopštio je on novinarima u Rezidenciji predsjednika na Cetinju.

Pavićević je kazao da CIVIS ima komfor da bude korektiv, da kaže to što misli.

„Težićemo da vlada koju se nadamo da ćemo formirati bude savremena, evropska, moderna, avangardna… u kojoj će svi koji dijele slične stavove s nama naći svoje mjesto“, kazao je Pavićević.

On je kazao da ga je malo začudilo to što neke grupacije koje su do 30. avgusta djelovale kao saveznici Demokratske partije socijalista (DPS) i bile u njihovoj orbiti, od tada determinišu svoj put novim stavovima.

„Te grupacije su dale sebi za pravo da posilje 30 godina režima DPS-a arbitriraju i kažu ko bi mogao, a ko ne u vladu. To je preuranjeno. Svježa su sjećanja na vladavinu DPS-a. Ti subjekti ne treba da budu marginalizovani, ali neukusno je da neko ko je branio režim Đukanovića danas pokušava da arbitrira o tome da li neko ko je srušio taj režim može da bude u vladi ili ne. To treba ostaviti Spajiću. Crna Gora u ovom trenutku ište što širi konsezus i što širu inkluziju“, rekao je Pavićević.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA