Pavićević: Adžić gluv na predloge o prevenciji vršnjačkog nasilja

U danima kada svjedočimo sve drastičnijim slučajevima vršnjačkog nasilja – i fizičkog i psihičkog – i kada događaji iz obrazovnih institucija pune stupce crne hronike, ministar unutrašnjih poslova smatra kako je ta tema pretjerano eksponirana zbog medija, poručuje poslanica DPS-a Vesna Pavićević.

„Živjeći u svom svijetu, u kojem, kako sam kaže „nema kriminalnih obračuna“, Adžić unižava i sve roditelje u Crnoj Gori, koji sa nespokojem danas prate brojne slučajeve. 
Sve ukazuje da ne osjeća nikakvu odgovornost povodom svakodnevnog vršnjačkog nasilja, iako sam i lično, kao poslanica, više puta na sjednicama Odbora ukazivala na pokretanje projekta “Policajac u zajednici – sa posebnom linijom rada – Suzbijanje vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije”. Međutim, ignorantski odnos prema problemu društva, relativizacija i iznošenje neistina je jedino što nekompetentni kadar promoviše“, kazala je Pavićević.

Briga o djeci, kako kaže, nije samo problem porodice ili škole, briga o djeci je problem kompletnog društva, gdje policija kao nosilac preventivnih aktivnosti kroz značajne projektne aktivnosti, međusektorskom saradnjom i multidisciplinarnim pristupom „prevenira vršnjačko nasilje i suzbija maloljetničku delinkvenciju“. 

Ističe da je stoga potrebno da Adžić što prije bude svjestan funkcije ministra i odgovornosti koju ta funkcija nosi.

„Nebriga o djeci je neoprostiva, pa nam tako preostaje da vjerujemo da Crna Gora neće još dugo trpjeti nezapamćeni diletantizam kakav se demonstrira, jer je svaki novi dan uzurpacije funkcija, zapravo nesaglediva šteta po čitavo društvo“, zaključuje Pavićević.

Foto: Skupština.me

NIKŠIĆ PROGNOZA