Paunović: Lako je obmanjivati narod političkim izjavama, teže je uraditi nešto konkretno

Pojedine političke partije kao da se bude iz zimskog sna i zaboravljaju činjenicu da je npr. prije formiranja 42.vlade Zdravka Krivokapića, potpisan sporazum, kao uslov formiranja iste, u kojem stoji da se spoljna politika Crne Gore neće mijenjati. Između ostalog ni politika prema Kosovu, NATO savezu, Rusiji.. i dr. Svi politički subjekti aktuelnog sazova Skupštine su prihvatili ovakav sporazum. SNP nije bio potpisnik istog, kazala je Milosava Paunović, poslanica SNP-a.

– Predsjednik SNP-a gospodin Vladimir Joković, kao i ministri, su se ne kako navodi Dobričanin nemušto, već izričito izjasnili da prijem Kosova u Savjet Evrope nije bio nikada tema na Vladi Crne Gore, a da jeste i da se o tome odlučivalo i glasalo nikada ne bi glasali za ovakvu odluku – ističe Paunović.

Kako je dodala, dobri susjedski odnosi između Srbije i Crne Gore su svakako prioritet i nada se da će se odnosi između Beograda i Prištine riješiti dijalogom, “tako da bude zadovoljena pravda i zaštićen i bezbedan srpski narod, koji nije napustio Kosovo, već je ostao da tamo živi i odolijeva svim pritiscima”.

-Lako je pametovati i propagirati patriotizam sa strane, iz lagodne pozicije. Odgovornost političara je da im taj položaj ne otežavaju. Lako je obmanjivati narod i igrati se sa emocijama političkim izjavama, teže je uraditi nešto konkretno za njih. Naročito je nepravedno i politički licemerno od subjekata koji deklarativno kažu NE 43.Vladi a suštinski pokrivaju rukovodeće pozicije u istoj toj vladi (Goran Danilović, Danilo Jokić i drugi…) i koji zamislite nijesu napustili vladu koju konstantno kritikuju, već i te kako drže pozicije “po dubini – kaže ona.

Prema njenim riječima, isti nisu rekli ne ni Milovoj vladi izbornog poverenja, kada kao ministri MUP-a nijesu znali da se u državi “desio državni udar”.

– Isti nijesu rekli ne ni rukovodeći pozicijama za vrijeme vlade DPS-a, ali su zato u trenutku kada je odgovaralo DPS-u i PES-u rekli ne vladi za čije formiranje su bili za sve ostale partije u Skupštini Crne Gore osim njihovog predstavnika, ovoga koji sada SNP optužuje da je “nemušt”.

Taj “nemušti” SNP, tj naši ministri su potpisali Temeljni ugovor sa SPC, pripremili Zakon o popisu stanovništva, Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom, pomogli sve verske škole u CG, ne praveći razliku… I mnoge druge stvari za koje je prosječan građanin život davao prije samo godinu dana. Sada malo imamo amneziju pa se svačiji rad nipodaštava”, kazala je Paunović.

Ponavlja SNP nije niti bi glasao ovakva rješenja.

– SNP ne vrijeđa druge partije, ne baca sjeme razdora među građane i bori se za to da svi građani bez obzira na razlike imaju ista prava i isti položaj u Crnoj Gori – navodi Paunović.

Izvor: Dan

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA