Parlamentarna većina za izbor Markovića

Milorad Marković najizvjesnije biće izabran na sjednici Skupštine u subotu za novog vrhovnog tužioca, saopštili su Radiju Crne Gore predstavnici parlamentarne većine. Oni su se sastali sinoć u Podgorici kako bi se dogovorili o podršci za izbor VDT-a. 

Velike su šanse da će na sjednici Skupštine u subotu za novog VDT-a biti izabran Milorad Marković. To su Radiju Crne Gore saopštili predstavnici parlamentarne većine iz redova kalicije ZBCG i Evrope sad.

Poslanik Nove Dejan Đurović kazao je da očekuje da će končno biti završen i taj važan zadatak, tj. obaveza naslijeđena od prethodnih skupštinskih saziva.

„Kako je sada situacija i da se očekuje da će gospodin Marković imati dovoljan broj glasova za izbor VDT-a“, rekao je on.

Ista očekivanja ima i predsjednik poslaničkog kluba Evrope sad Miodrag Laković.

„Kako sada stvari stoje, očigledno je da on ima najveće šanse. Vjerujemo da će biti razumljivo i da tu stvar državnog značaja riješimo“, kazao je za Radio Crne Gore.

O podršci Markovicu posalanik DNP -a Milun Zogović nije precizirao:

„Demokratska narodna partija će svoj stav o svim potencijalnim kandidatima za izbor VDPA saopštiti na samoj sjednici.“

Razgovaralo se sinoć na sastanku i o rekonstrukciji vlade. Poslanik Dejan Đurović saopštio da bi bilo dobro da se taj proces okonča što prije.

„Ukoliko shvatimo i predstavnici vlade i parlamentarne većine da je za dobrobit građana Crne Gore da se ona vešta što prije, to će se i uraditi. Što se tiče resornih ministarstava koje bi trebalo da pokrije Koalicija za budućnost Crne Gore, ja očekujem da će dati puni kapacitet kao što su to uradili i naši direktori koje smo izabrali za neke visoke funkcije u Crnoj Gori“, kazao je Đurović.

U svakom slučaju, rekonstrukcija će, kako zaključuje Đurović, biti u skladu sa dogovorom. A da li će se parlamentarna većina konačno dogovoriti oko vrhovnog državnog tužioca, znaće se 27. januara. Trenutno, čini se, postoji potrebna tročetvrtinska podrška.

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA