Otvoren Konzulat Crne Gore u Gdanjsku

Konzulat Crne Gore, na čelu sa počasnim konzulom Maćejem Červinskim, svečano je otvoren danas u Gdanjsku.

Šef Diplomatskog protokola Ministarstva vanjskih poslova ambasador Veljko Milonjić je, na otvaranju, kazao da će Konzulat u Gdanjsku doprinijeti dodatnom jačanju bliskih veza između Crne Gore i Republike Poljske, zasnovanih na zajedničkim vrijednostima, savezništvu u okviru NATO-a i čvrstoj podršci Poljske na putu evropske integracije naše zemlje.

Ocijenio je da će, istovremeno, značiti stvaranje novih prilika za dalji razvoj međudržavne saradnje koju dvije zemlje ostvaruju u kontinuitetu, posebno na poljima turizma, ekonomije, i obrazovanja.

Ukazao je, takođe, i na sve veći broj avio linija koje pružaju dodatan impuls unapređenju povezanosti i zbližavanju crnogorskog i poljskog naroda.

Počasni konzul Červinski je ukazao na značaj razvoja političke i ekonomske saradnje između dvije zemlje, te izrazio uvjerenje da će Konzulat u Gdanjsku pružiti mogućnost za dalje intenziviranje bilateralnih odnosa i dodao je da će razvoj saradnje u oblastima ekonomije, nauke i turizma biti prioritet njegovih aktivnosti.

Pored predstavnika Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, svečanoj ceremoniji prisustvovali su i predstavnici lokalne uprave i državne administracije Poljske.

Foto: MVP

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents