„Otkazivanje sastanka sa Krapovićem još jedna potvrda antievropskog karaktera Vlade“

Incident koji je Dragan Krapović izazvao svojim nepromišljenim izjavama, samo je nastavak politike provokacije susjednih država, koju sprovodi nova parlamentarna većina, saopštila je Demokratska partija socijalista Crne Gore .

“Nakon što je Milan Knežević sa svojom delegacijom na Dodikovom neustavnom i izmišljenom prazniku, provocirao iz Banja Luke, zvaničnu Bosnu i Hercegovinu, to je nedavno sa talasa provladinog medija, uradio Krapović Hrvatskoj. Očekivano, dobio je danas odgovor od hrvatskog ministra odbrane Ivana Anušića, koji je izbjegao susret sa pomenutim Krapovićem, sa veoma jasnim objašnjenjem koje se odnosi na javno izrečene stavove ministra odbrane Crne Gore”, ističe DPS.

Zatim su dodali.

“Ne vjerujemo da su nediplomatske i nepromišljene izjave samo posljedica Krapovićevog nepoznavanja posla koji obavlja i nesnalaženja u ulozi koja mu je partijskim podjelama plijena zapala. Uvjereni smo da su Krapovićevi stavovi između ostalog, pokušaj da se takvom neprimjerenom retorikom ulaguje velikosrpskom nacionalističkom dijelu biračke scene, koji provokacije na račun Hrvatske smatra poželjnom politikom”, navodi DPS.

Krapović je, ističu, ovakvim svojim ponašanjem, obrukao državu koju predstavlja, vladu čiji je ministar.

“Pored svega toga neće mu uspjeti, ma koliko se trudio, da ovakvim izjavama zaustavi  slobodan  pad partije koju predstavlja”, poručuje Demokratska partija socijalista Crne Gore.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA