Osnovan odbor CEP-a u Nikšiću; Adžić: Sve ćemo učiniti da u Crnoj Gori konačno svane

Opštinska izborna konvencija Crnogorske evropske partije (CEP) održana je danas u Nikšiću. Za predsjednika je izabran Željko Nikčević. Igor Marković je zamjenik predsjednika, a sekretar Miodrag Ćetković. Izabarni su i članovi Opštinskog odbora.

Na osnivačkoj opštinskoj konvenciji u Nikšiću, obratio se Novak Adžić predsjednik CEP-a, koji je istakao da je ta partija ,,na braniku Crne Gore i njene slobode”,  i da se  zalažu  da Nikšić ide ka putu ekonomskog i socijalnog oporavka i prosperiteta.

,,Sve ćemo uraditi što je u granicama naše moći i kompetencija da Crnoj Gori, konačno svane i da budu politički i institucionalno pobijeđene destruktivne i marionetske kleronacional šovinističke strukture.  Da Crna Gora konačno krene krupnim i brzim, ali sistemskim utemeljenim koracima,  pravim evropskim putem”, poručio je Adžić.

Univerzitetski profesor dr Nebojša Vučinić i jedan od utemeljivača Crnogorske evropske partije naglasio je da je Nikšić ,,bedem Crne Gore –  bio, jeste i ostaće,  a Crna Gora uvijek svoja na svome”.

,,U Nikšiću se branila i odbranila Crna Gora tokom istorije i savremenih dešavanja. Umjesto da danas govorimo o ekonomskoj politici, reformama, socijalnim, ekološkim i drugim pitanjima, nažalost vraćamo se stalno na početak. Vraćamo se na onu borbu neprestanu, na borbu za opstanak Crne Gore. U geopolitičkoj situaciji i CEP i sve druge suverenističke snage moraju se mobilisati da odbrane Crnu Goru”, kazao je Vučunić.

Obratilo se potpredsjednik Crnogorske evropske partije Svetozar Savić i kazao da ,,kao partija u prvi plan stavljaju čovjeka,  njegov kvalitet i intelektualni potencijal”.

 Čestitajući Nikšićanima formiranja opštinskog odbora, potrpedsjednik CEP-a Stevo Vučinić je poručio ,,sve za Crnu Goru, Crnu Goru ni za što”.

Na osnivačkoj konvenciji govorili su i Dragoslav Zeko Božović i Valentina Vukotić, članovi CEP. 

Bojana Kostić

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA