Orlandić: Intenzivno pregovaramo o zajedničkom nastupu 11. juna

Intenzivirali smo razgovore o zajedničkom nastupu suverenističkog bloka i može se desiti da dođe do nekog dogovora, kazao je potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Danilo Orlandić gostjući u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV.

Ukoliko dogovora ne bude, Socijaldemokrate su spremne da na izbore izađu samostalno i ponove rezultate koje su imali u prethodnom periodu, naglašava Orlandić, podsjećajući da su tamo gdje su izašli samostalno na lokalnim izborima ostvarili odlične rezultate.

“Na predsjedničkim izborima smo nastavili partijske aktivnosti da bi smo sada došli od izuzetno važnih izbora za Crnu Goru i kao što smo više puta rekli spremamo se kao da ćemo da izađemo samostalno na izbore. To podrazumijeva svakodnevni rad na terenu i dodatne razgovore sa nekadašnjim činiocima suverenističkog bloka”, kazao je Orlandić.

Podsjeća da je u Crnoj Gori izrastao pokret koji se zove Evropa sad i koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje najvećeg broja mandata u Skupštini.

“Kada imate takvu situaciju morate vrlo pažljivo da donosite odluke zbog svega što treba da se desi u nekom narednom periodu. Uvijek smo donosili strateške odluke na kvalitetan način. Situacija nije laka i ne treba čovjek da bježi od toga da kaže kako stvari stoje. Sada kad imate situaciju da imate pobjedu predsjedničkog kandidata jednog bloka koji je skoro nastao, gdje imate situaciju da imaju i gradonačelnika i budućeg premijera u skladu sa tim morate da razmišljate o najboljim mogućim modelima”, istakao je Orlandić.

Ukoliko dođe od zajedničkog parlamentarnog nastupa vjeruje da će se na toj listi naći ljudi koji će pokazati diskontinuitet sa ranijim politikama i očekuje da narednih dana i mjeseci suverenistički blok izađe sa novom ponudom.

Izvor: Gradski portal

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA