Opština Danilovgrad: Iz DPS-a novom rukovodstvu spočitavaju stvari za koje su jedino oni odgovorni

Ako poslije godina nemara i nerada Danilovgrad dobija novo ruho, sem toga građanima se olakšava život u svakom smislu, a nekome to smeta, onda je građanima jasno ko radi u njihovom interesu, poručili su iz Opštine Danilovgrad, reagujući na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) iz koje su poručili da se u toj opštini ne realizuju najosnovnije programske aktivnosti.

Iz Opštine su kazali da ih iz DPS-a optužuju za stvari za koje je upravo bivša vlast odgovorna.

„Iz DPS-a poručuju da se veliki infrastrukturni projekti u Danilovgradu ne realizuju, i da je vlast bez ideja i aktivnosti, pa da se takvim ponašanjem priželjkuju vanredni izbori.

Ne treba biti svemoguć, dovoljno je biti realan i sagledati samo neke od velikih ili aktuelnih infrastrukturnih projekata: najveći – rekonstrukcija Martinićkog puta, rekonstrukcija ulice Lazara Đurovića, izgradnja rekreativnog parka u Pažićima, put za Studeno, put za Sinjajevinu, dionica izmedju Donjeg i Gornjeg Manastira, lokalna asfaltiranja, radovi na izgradnji oronulih trotoara, obnova fasada na zgradama.

Ako poslije godina nemara i nerada Danilovgrad dobija novo ruho, sem toga građanima se olakšava život u svakom smislu, a nekome to smeta, onda je građanima jasno ko radi u njihovom interesu“, navodi se u saopštenju Opštine Danilovgrad.

„Svjesni njihove pozicije i situacije, naravno da im je velika sala Opštine jedina ‘arena’ u kojoj, upravo oni, pokušavaju da novom rukovodstvu spočitavaju stvari za koje su jedino oni odgovorni. A odgovorni jesu, to su građani prepoznali, tako da nam nije jasno zašto ovakvim saopštenjima priželjkuju vanredne lokalne izbore. Mnogo toga ostalo je nedovršeno, sakriveno, urađeno, ali na neadekvatan način, međutim, DPS-u ne smeta da on proziva druge, jer, što bi im smetalo. Legitimno. Ipak, nemojte o stvarima koje su vidljive golim okom, jer će tada građani tek posumnjati u sve što iznosite“, dodaje se u saopštenju.

Iz Opštine Danilovgrad su poručili da oni rade i grade i nemaju kad za medijska prepucavanja.

„Situacija u Danilovgradu sve više liči na onu kada vam neko preda oronulu kuću, a onda vas svaki dan pita što je takva i zašto je u takvom stanju, iako ste morali mnogo energije da utrošite samo da je na temeljima održite. Podsjetimo, prošle sedmice parlamentarna većina je poštujući lokalni parlament sjednicu zakazala za dan kada odbornici DPS-a mogu da prisustvuju, jer da je održana prošlog ponedeljka, sjednica bi u potpunosti bila završena za par sati“, zaključuje se u saopštenju.

foto: Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA