Opozicija sjutra sa Spajićem o popisu

Predstavnici opozicionih partija sastaće se sjutra sa premijerom Milojkom Spajićem i razgovarati o uslovima za održavanje popisa, saznaje CdM.

Spajić je danas najavio da se popis koji je trebalo da počne 1. novembra odlaže do 30. novembra. On je kazao da treba pripremiti softversko rješenje kako ne bi bilo mogućnosti zloupotrebe, kao i da predstavnici opozicije budu u popisnim komisijama.

“Pozdravljamo odlaganje popisa, ali bojkot traje sve do ispunjenja uslova za njegovo održavanje”, poručio je 25. oktobra v.d. predsjednika DPS-a Danijel Živković.

On je na konferenciji za novinare poručio da je suština da se dobije zakonit proces pod punom kontrolom, gdje, kako je istakao, institucije neće biti predmet prevare ili krađe.

On je naglasio da je zahtjev DPS-a bio jasan da ne traže ništa više nego 2011. godine.

“Znamo kako su skrojene popisne komisije i znamo šta je krajnjii cilj”, dodao je on.

Demokratska partija socijalista (DPS) ispostavila je 17 preduslova koje je, smatraju, neophodno ispuniti kako rezultati popisa koji predstavljaju najvažni statistički presjek jedne države, ne bi bili predmet osporavanja ni u domaćim ni u međunarodnim krugovima, te kako bi rezultati istog predstavljali istinit i validan statistički presjek navedenih kategorija.

Foto: Skupština Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA