Opozicija Šavnika: Neustavni odbornici danas odlučuju i o Strateškom planu razvoja opštine

Nakon što je vladajući DPS u Opštini Šavnik nezakonito izabrao nove članove Opštinske izborne komisije, prema tvrdnjama opozicionih partija Šavnika Socijalističke narodne partije, Nove Srpske demokratije i Demokratske Crne Gore, bezakonje se nastavlja.

Odbornici pomenutih partija Šavnika u saopštenju ističu da će danas zasijedati Skupština opštine Šavnik i odlučivati o jednom od najvažnijih dokumenata za tu opštinu.

„Danas 22.03.2024 godine je zakazana sjednica Skupstine na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda „Predlog Odluke o donošenju Strateškog plana razvoja Opštine Šavnik za period 2024-2028 godina, bez javne rasprave iako je u zakonu predviđeno da tako važan dokumenat mora biti na
javnoj raspravi 15 dana što je još jedno kršenje zakona i isključivanje javnosti iz javne rasprave kao i nezakonitost da tako važan dokument izglasavaju odbornici kojima je po Ustavu Crne Gore istekao mandat za odlučivanje u junu 2022. godine“, navedeno je između ostalog u saopštenju odbornika pomenutih opozicionih partija Šavnika.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA