„Ohrabruje što smo razgovarali isključivo o jačanju Crne Gore“

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je da na današnjim sastancima nije pomenuta nijedna pozicija ni u izvršnoj ni u zakonodavnoj vlasti, te da je fokus bio na drugim stvarima. Zadovoljan je, kako je kazao, što su bili za istim stolom i razgovarali o jačanju Crne Gore.

Istakao je da prisustvo Demokrata na oba sastanka šalje poruku o dobrim odnosima sa svim političkim subjektima.

„Zadovoljan sam što su različiti politički subjekti razgovarali, i isključivo razgovarali o socio-ekonomskim temama, o potrebi borbe protiv mafije, i borbi za jačanje građanske Crne Gore“, kazao je on. 

Svi su, kako je rekao, afirmisali da na tim temama treba da nastane 44. vlada i bude fokus svima. 

„Ovaj proces teče, predvodi ga mandatar. Bilo je ova dva mjeseca mnogo bilateralnih razgovora i sastanaka…“, kazao je Bečić nakon sastanaka. 

Principi Pokreta Evropa sad (PES) za formiranje nove vlade prihvatljivi su svim učesnicima današnjeg sastanka, kazao je lider te partije i mandatar Milojko Spajić nakon prvog sastanka sastanka, dodajući da nijesu razgovarali o podjeli resora i specijalnim zahtjevima.

Lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Andrija Mandić kazao je da žele vladu koja će naredne četiri godini odraditi posao koji će promijeniti Crnu Goru. Istakao je da danas nijesu razgovarali o raspodjeli resora.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA