Održan II kongres partije Biram Crnu Goru

U sali Skupštine opštine Bar održan je u nedelju 23. aprila II kongres partije Biram Crnu Goru.

Generalni sekretar Pokreta „Evropa sad“ Boris Pejović je rekao da je, vizija savremene države pobijedila na izborima 02. aprila jer je to vizija u kojoj su svi građani dostojanstveni i ravnopravni i koja je sve ujedinila. Crna Gora je poslije dugo vremena položila ozbiljan test demokratije i to sa najvećom ocjenom.

„Ostaje nam još jedan jako bitan ispit za 11. jun ali smo sigurni da neće biti nikakvog iznenađenja jer smo spremni i sazreli kao društvo za novu epohu i napredak koji neće biti samo nada već i realnost“, rekao je Pejović i nastavio: „Uvjeren sam da ćete i vi dragi prijatelji ostati na putu jedne nove, pravednije i slobodne Crne Gore”. kazao jePejović.

Zaključujući otvoreni dio predsjednik Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan je podsjetio da se Crna Gora suočava već godinama sa velikim izazovima. Posebno je naglasio da kao vječiti optimista čvrsto vjeruje da će poslije parlamentarnih izbora 11. juna neizvjesnosti konačno doći kraj. „Naša je dužnost da i na nove izazove odgovorimo kao i uvijek – nepokolebljivom snagom i upornošću“, rekao je Radomir Novaković Cakan i istakao da će nastaviti kao i do sada da slušaju glas naroda i dodao da:„Ukoliko tako budemo radili, znam da ćemo uspjeti“.

„Kao neko ko je preko 30 godina u privatnom biznisu znam da vrijeme izazova nosi sa sobom i nove mogućnosti. I te mogućnosti nezaustavljivo dolaze. Naše je da nastavimo da radimo na stvaranju boljih uslova u privredi, turizmu i preduzetništvu, naročito kada su mladi u pitanju”, naveo je Novaković.

O je istakao kako niko ne treba da ih uči o suživotu sa našim prijateljima koji su druge vjere ili nacije nego mi, jer, kocjenjuje, mi živimo taj zajednički život već vjekovima”.

„Još jedan izazov sa kojim se mi kao društvo suočavamo je duboka podijeljenost na svim nivoima. Kao predsjednik Biram Crnu Goru zahtijevam od svih članova da nikada i ničim ne doprinesete daljim podjelama već da radite sve što je u vašoj moći da se te podjele u narednom periodu smanje. Samo zajedno možemo stvoriti svjetliju, prosperitetniju i pravedniju budućnost i Bara i naše voljene Crne Gore. Oni to zaslužuju. Mi to zaslužujemo i siguran sam da ćemo uspjeti u tome”, zaključio je  Novaković Cakan.

Kongresu su prisustvovali brojni gosti iz političkih partija Crne Gore:

Pokret Evropa Sad: Boris Pejović i Andrej Milović
CIVIS: Zoran Miljanić, Žarko Šćekić i Miloš Rajović
BOŠNJAČKA STRANKA – Suljo Mustafić
POKRET ZA PROMJENE – Vladan Raičević
FORZA – Ilir Čapuni
DEMOKRATE CRNE GORE – Dušan Masoničić
NOVSKA LISTA: Darko Klasić
BOKEŠKI FORUM: Andrija Petković
RADNIČKA PARTIJA: Maksim Vučinić
Stranka pravde i pomirenja: Sadat Dacić, Edin Duraković, Admir Hasnić, Amina Agović
DEMOHRIŠĆANSKI POKRET: Dejan Vukšić
LIBERALNA PARTIJA: Dubravka Vujičić
POKRET „Preokret“: Rade Vojvodić
Milan Đukić.

Foto: Biram Crnu Goru

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents