Odović: Sjednicu GO tražilo 2/3 članova, zakazana u skladu sa Statutom

Sjednica Glavnog odbora Pokreta Evropa sad, biće održana večeras sa početkom u 18 sati, a zakazana je na insistiranje dvije trećine članova odbora.

Kako je kazao predsjednik Statutarne komisije Pokreta Janko Odović sjednica je zakazana na insistiranje i izričito pisano (putem mail-a, koji se može smatrati zvaničnom korespondencijom) traženje 2/3 članova Odbora.

„Predsjednik Pokreta, Milojko Spajić, prihvatio je inicijativu, a ja, kao predsjednik Statutarne komisije Pokreta, konsultujući odredbe Statuta, dao mišljenje da su se stekli Statutom propisani uslovi da se sjednica GO održi. Nakon toga Spajić je sastanak zakazao za 26. april sa početkom u 18 sati. Lično smatram ovo uvidjenjem dobre prakse i izmjenom dosadašnjeg načina rada političkih partija, jer se pokazalo da članstvo, od odnosno baza Pokreta Evropa sad! može, hoće i želi da kroz Statutom propisane mehanizme uzme aktivnije učešće u donošenju odluka u Pokretu“, kazao je Odović.

Kako je dodao, ovo ujedno znači veću demokratičnost u odlučivanju na stranačkim organima, ali i zavidan nivo inkluzivnosti, čemu kao društvo treba da težimo.

Podsjećamo sjednica Predsjedništva PES-a održana je prije desetak dana, ali tada nije utvrđen stav u vezi izlaska na izbore.

Na toj sjednici, kako prenose „Vijesti“, Spajić je tražio blanko podršku za upravljanje partijom, koju nije dobio od kolega.

Po Statutu GO odlučuje na osnovu zaključaka Predsjedništva PES-a.

izvor,foto:RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents