Janko Odović više nije član Evrope sad

U toku je sjednica Glavnog odbora Pokrete Evropa, na kojoj je konstatovano da Janko Odović više nije član te partije. Sjednici ne prisustvuje drugi čovjek Evrope sad Jakov Milatović.

Kako javlja reporterka TVCG, na sjednici je trenutno na redu tačka o tome kako će Pokret Evropa sad nastupiti na izborima, da li sa lokalnim listama (Berane sad, Mojkovac sad), ili GP Ura i Demokrate ili samostalno. Analiza predsjedničkih izbora je prva tačka, ali je preskočena.

Prema saznanjima Portala RTCG na sjednici je pominjana i ostavka Branka Krvavca, ali ono još nije formalizovano.

Prethodno je na sjednici Predsjedništva Pokreta Evropa sad donijeta odluka da Janko Odović bude isključen iz stranke, saznaje Portal RTCG.

On je ranije podnio, pa povukao ostavku, nakon čega je na Predsjedništvu konstatovana ostavka Odovića, kao i o neprihvatanju njenog naknadnog povlačenja.

Tema GO bi trebalo da budu predstojeći parlamentarni izbori, a zasijedanje je zakazano iako drugi čovjek partije Jakov Milatović nije večeras u Podgorici.

Milatović je gost Međunarodnog samita u Porto Montenegro i predviđeno je njegovo dvodnevno učešće gdje će biti jedan od glavnih govornika, obzirom da je nedavno izbaran za predsjednika države. Iako je Milatović sugerisao odlaganje sjednice, do toga ipak nije došlo.

Milatovićevo učešće na Međunarodnom Samitu u Tivtu najavljeno je na sajtu Vlade još 13. aprila a pored njega se očekujue i učešće premijera Ditana Abazovića i ministar ekonomskog razvoja Gorana Đurovića.

No, predsjednik Statutarne komisije Pokreta Evropa sad Janko Odović kaže da je sjednica zakazna u skladu sa Statutom i na zahtjev 2/3 članova glavnog Odbora Statutarne komisije Pokreta Evropa sad.

„Predsjednik Pokreta, Milojko Spajić, prihvatio je inicijativu, a ja, kao predsjednik Statutarne komisije Pokreta, konsultujući odredbe Statuta, dao mišljenje da su se stekli Statutom propisani uslovi da se sjednica GO održi. Nakon toga Spajić je sastanak zakazao za 26. april sa početkom u 18 sati. Lično smatram ovo uviđenjem dobre prakse i izmjenom dosadašnjeg načina rada političkih partija, jer se pokazalo da članstvo, odnosno baza Pokreta Evropa sad može, hoće i želi da kroz Statutom propisane mehanizme uzme aktivnije učešće u donošenju odluka u Pokretu“, kazao je Odović.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA