Odlazi li Andrija Popović sa čela Liberalne partije

Sjednica Predjedništva Liberalne partije biće održana sledeće sedmice. Na toj sjednici trebalo bi da se zakaže Kongres ove stranke na kojem bi, nakon lošeg izbornog rezultata opozicije na predsjedničkim izborima, najvjerovatnije trebalo da se bira novo rukvodstvo Liberalne partije, saznaje CdM.

Nakon ove informacije, CdM je za komentar pitao i Popovića.

On je za CdM kazao da su sada prioritet LP vanredni parlamentarni izbori 11.juna. a nakon toga slijedi VI Redovna konferencija LPCG na kojoj će se birati novo rukovodstvo.

“Nijesam još odlučio o eventualnoj ponovnoj kandidaturi na mjestu Predsjednika partije”, kazao je Popović za CdM.

Kako je ranije saopšteno iz ove partije, Glavni odbor je odredio 7. maj kao termin održavanja izbornog Kongresa, a mnogi članovi vrha ove partije iskazali su nezadovoljstvo trenutnom situacijom i zahtijevali hitne reforme kako u LP, tako i kompletnom opozicionom bloku.

Podsjećamo, aktuelni predsjednik LP Andrija Popović na ovoj je poziciji još od 2009. godine. Nešto više od mjesec dana nakon najavljenog Kongresa liberala očekuju nas i parlamentarni izbori pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li i koje novo lice voditi liberale na ovim izborima.

Politička dinamika u Crnoj Gori i dalje je na visokom nivou a konsolidacija političke scene, izgleda, još uvijek traje. Nakon predsjedničkih izbora došlo je do velikih promjena u opozicionim partijama. Nakon lošeg izbornog rezultata ostavku je podnijela jedna od najistaknutijih poslanica i kandidatkinja SDP-a za predsjednicu države Draginja Vuksanović Stanković, koja je ranije bila i predsjednik ove partije.

I najveća crnogorska partija DPS otpočela je krupne reforme, pa je ostavkom Mila Đukanovića sa čela ove partije i imenovanjem mladog poslanika Danijela Živkovića otvoren prostor za nove i mlade kadrove koji će voditi crnogorski građanski blok u godinama pred nama.

NIKŠIĆ PROGNOZA